Flashback Forum
» «
Travel Forum
Grundad 1983 Fredag 27 april 2018

Flashback uppmärksammas av CNN

Flashback har bara varit riktig världsnyhet en enda gång. Det var den 20:e september 1996. En gång i halvtimmen så visades Flashbacks webplats upp på CNN:s nyheter, och även på webbplatsen cnn.com blev man huvudnyhet (där de även länkade till Flashback.se).

Det var nämligen den dagen som hackergruppen "Power Through Resistance" tog sig in på den amerikanska underrättelsetjänsten CIA:s webbplats. Detta var något de flesta trodde var omöjligt på den tiden, men uppenbarligen kunde några svenska hackers klara av det utan större problem.

På organisationen CIA:s startsida låg plötsligt helt annan information. Förrutom förolämpningar mot CIA så fanns ett flertal länkar, varav fyra av dessa gick till samma webbplats: Flashback.se.

Organisationen CIA, vars auktoritet ligger över till och med den amerikanska presidentens, var troligtvis inte glada över detta intrång, men lyckades aldrig finna eller gripa dessa hackers. Däremot ställde hackergruppen "Power Through Resistance" senare upp för intervju i tidningen Flashback (nummer 4/5, utgiven 1997).

Spegel av CIA:s hackade webbplats:
http://www.flashback.se/hack/cia/

« Återgå