Ted Turner, grundare av CNN, ogillar sin konkurrent, mediemogulen Rupert Murdoch. När branschorganisation "National Association of Broadcasters" (NAB) höll sitt årsmöte avfärdade han Murdochs älsklingsprojekt "Fox News" som en "propagandakanal" för den sittande administrationen.

– Det är inget fel med det. Självfallet kan jag inte påstå att det skulle vara olagligt. Men det innebär ett problem för vår demokrati. När nyheterna fördummas kommer väljarna att gå miste om avgörande information gällande politik och världshändelser. De översköljs istället av retorik. Turner liknade TV-kanalens popularitet med Adolf Hitlers maktövertagande. Men det var inte bara Fox News som kritiserades i hans tal, utan även det faktum att några få äger allt mer på den amerikanska mediemarknaden.

– Mediekoncentrationen har gjort det nästan omöjligt för oberoende aktörer. Det går inte att starta en kabelkanal, för de som redan är etablerade vill inte släppa fram oberoende röster. De äger redan allt.
Det var därför jag började med restauranger istället. Vad hade alternativet varit? Att lönearbeta för dessa svin.

Fox News svarade, via en talesman, på kritiken:
– Ted är förståeligt nog bitter över att ha förlorat tittarsiffror, sina TV-kanaler och nu sitt förstånd. Vi önskar honom lycka till.