Den legendariske porrprovokatören och publicisten Al Goldstein överraskade många då han motvilligt tog klivet från att vara dollarmiljonär till att vara hemlös på New Yorks gator. Nu har den drivne entreprenören fått ett nytt jobb - som bagelförsäljare.

Med sin tidning "Screw Magazine" och sitt kabel-TV-program "Midnight Blue" kunde Al Goldstein från 60-talet och framåt bygga upp ett veritabelt imperium som också kom att innefatta en mängd porrsajter på nätet och dessutom bordeller. Hans förmögenhet då han stod på topp uppskattades till $11 miljoner, plus mer i fastigheter. Hans attityd
av extrem kontrovers och totala brist på konflikträdsla fick Goldstein att hamna både i rampljuset och blåsvädret - ofta på en och samma gång.

För bara något år sedan rapporterades det dock att han inte kunde komma ur sina ekonomiska problem. Felsatsningar då det gällt Internetverksamhet och en mängd förlorade stämningar ledde till konkurs. Framgången Goldstein byggt upp under mer än tre decennier blev bokstavligen endast ett minne blott. Plötsligt befann han sig på gatan och sov där ödet så dikterade, bland annat i Central Park.

Nu kan han vid 69 års ålder någorlunda nöjd meddela att han äntligen funnit ett jobb han trivs med - att sälja bagels och andra bakverk. Magikern Penn från duon Penn & Teller hjälpte honom och hans 28-åriga fru att skaffa en lägenhet på näraliggande Staten Island och Goldstein hävdar nu att han älskar bagels mer än han någonsin älskat porr och snusk. Frågan är om inte detta är vad som brukar kallas "att göra dygd av nödvändigheten"?

För mer information om Goldsteins fascinerande öde, läs Flashbacks intervju med honom från 2001: http://www.flashback.se/mi/al.shtml