I Tokyo använder man mer och mer ytor under marken för att bedriva olika typer av affärsverksamhet. Inte för att skydda sig mot jordbävningar eller andra möjliga japanska skäl, utan helt enkelt därför att det sedan länge finns oanvända utrymmen under den gigantiska staden.

Restauranger, snabbköp och gallerior har med åren blivit vardagsmat för många Tokyobor. Nu tar ett företag vid namn "Kanto Employment Creation Organisation" ett steg vidare och bygger ett artificiellt jordbruk under mark. Den officiella anledningen sägs vara att det där kommer att bli enkelt att träna upp arbetslösa Tokyobor till att bli jordbrukare - för vidare export ut på landet. Men självklart tänker de kostnadsmedvetna japanerna också på andra fördelar. Hela miljön kommer att kunna övervakas elektroniskt och man kommer inte att odla i jord utan i näringslösningar med artificiellt ljus och artificiell värme. Tomater, sallad, örter, jordgubbar och ris är några av de grödor man startar med.

Om allt går bra med detta första experiment, kommer Kanto Employment Creation Organisation och deras partners öppna fler underjordiska bondgårdar. Som alltid tycks japanerna vara villiga att föregå med gott (?) exempel då det handlar om att göra verklighet av Science Fiction!