Den kristna amerikanska församlingen "Westboro Baptist Church" hävdar att katastrofen i Asien, där en flodvåg dödade circa 150 000 människor, varav många svenskar, är Guds straff mot Sverige. Orsaken: Att Sverige går i främsta ledet för att integrera homosexuella och "uppmuntra till sodomi".

Församlingen, som arbetar i Kansas, USA, stöder aktivt en svensk pingstpastor, Åke Green, som år 2004 dömdes till en månads fängelse för, som församlingen beskriver det, "preaching Bible truth about faggots". Sören Andersson från RFSL hörde talas om Greens predikan och anmälde den. Innehållet i den ansågs vara grovt och brottsligt nog för en dom mot pingstpastorn. Han pratade bland annat, om homosexuella som en "samhällets cancer".

Den grovt hätska tonen mot homosexuella befästs på Baptistförsamlingens olika sajter: www.godhatessweden.com, www.godhatesamerica.com, www.godhatesfaggots.com med flera. Där kan man också på ett flertal ställen läsa hur man är extremt tacksam mot Gud för att han skickat Tsunamin mot Sydostasien och att svenska turister drabbats extra hårt. På sajten www.godhatesamerica.com ber man en aggressiv bön till Gud om att en tsunamivåg ska svepa in över USA på ett liknande sätt som i Sydostasien.

http://www.Godhatessweden.com