Expressens nöjeschef Per Hägred har fått sparken med omedelbar verkan. Han uttryckte sig nedsättande om sina medarbetare i ett mail som av misstag gick ut till alla anställda.

Den 23 januari skickade Expressens ledning ut ett mail med följande innehåll:

"Redaktionsledningen har i dag beslutat skilja Per Hägred från uppdraget som nöjeschef på Expressen/Kvällsposten/GT. Anledningen är att Per Hägred i ett internt mail uttryckt sig på ett sätt som är helt oacceptabelt. I och med detta har Per Hägred inte längre redaktionsledningens förtroende. Anders Björkman går in som tillförordnad nöjeschef."
Här är det e-postutskick som gick ut till redaktionen:

"politik, broder. politik
]Jag kan förstå att du behöver skriva sånt här, men Nöjesstartsberömmet var väl ändå lite väl fjäskigt? Åtminstone framstår det som beröm. Vem som helst kan väl göra en rirajt. Han rijtade nämligen en dansk tidning. Jag hade också nyheten, men sthlms-desken hade gjort upp med A om att han skulle skriva. Men X tog inte fram en enda ny grej utan skrev grejen sittandes på redaktionen. Hade det varit lite kuk i honom hade han rest över som han så gärna gör när det vankas modevisning. Rirajten hade usla Y hos mig gjort lika bra. Och dessutom skriver X så illa - och han blandar alltid in egna omdömen så hans texter blir krönikeartade - att Z tvingades göra om den så att den funkade i blaskan.

fred, broder, fred!

per"

Fotnot: E-postutskicket har vi fått från Resumé. Vem som är vem i mailet vet vi inte, men vi förutsätter att det är Olle Bergren (A och X), Anja Edvardsson (Y) och Mats Pettersson (Z).