Att porrindustrin varit normgivande då det gäller nya format och normer för den mer generella underhållningsindustrin är ett välkänt faktum. Nu står man i valsituation vad gäller det format som ska ta över efter DVD:n.

Det finns två huvudsakliga format som är påtänkta och samtliga teknologiproducenter vet att den amerikanska porrindustrin kommer att agera dominant beslutsfattare. Det ena formatet kallas Blu-Ray och stöttas/utvecklas av Sony, Philips, Thomson och nöjesgiganter som Fox och Disney medan det andra kallas HD DVD (High Definition). Detta senare format "pushas" nu av NEC, Toshiba och Warner Home Video.

Att man sneglar mot den omstridda och ökända porrindustrin är ingen slump. Under decenniernas lopp har branschen bestämt till exempel den videostandard som kom att bli var hems maskin (vem kommer ihåg Video 2000 och Betamax idag?). Orsaken är naturligtvis den stora omsättningen produkter och pengarna på den gigantiska porrmarknaden. Bara i USA ges circa 11 000 filmer ut på DVD per år.

Så om du trodde att du sitter trygg i din lilla hemmabio, trodde du fel. Nya och mer avancerade maskiner tar snart över ditt liv. Tack vare - eller på grund av - snusk & snask!

http://hardware.silicon.com