Trots upprepade krav från partiet och efterhandskrav på skatt för sin privata 50-årsfest för sex år sedan, har Gudryn Schyman aldrig betalat tillbaka pengarna, skriver Svenska Dagbladet.

Det har redan gått sex år sedan Gudrun Schymans uppmärksammade 50-årsfest på Spy Bar. Men ännu har inte skulden till partiet på 22 000 kr reglerats. Pengarna fick hon låna för att kunna betala slutnotan på kalaset.

Det var i november förra året som Gudrun Schyman första gången skriftligen krävdes på pengarna.
– Det är klart att jag ska betala, det är inte mer med det, sa hon då enligt SvD.

På Vänsterpartiets kanslistyrelse undrar man fortfarande var pengarna finns.
– Skulden är fortfarande oreglerad. I slutet av förra veckan skickade vi ånyo ett påpekande till henne, säger informationschefen Wiwi-Anne Johansson till SvD.

För ett par dagar sedan skickades ett nytt krav med förslag på en avbetalningsplan. Men en reaktion från Schyman uteblev.
– Jag vet inte om hon har förträngt detta, men vi utgår från att hon tar någon sorts kontakt. Det är som en kronofogde, man vill gärna se en betalningsvilja, förklarar Wiwi-Anne Johansson.

SvD ringde upp Schyman som blev mycket stressad över samtalet. Hon sade att hon inte kände till det nya kravbrevet från partistyrelsen och påpekade att hon aldrig fått något svar från partiet på det brev hon skrivit angående skulden.