En nätpokerspelare i Stockholm hade just satsat 14 000 på sin hand och hade goda chanser att vinna 85 000 kronor när hans bredbandsuppkoppling la av, skriver Stockholm City. Bredbandsbolaget som levererar tjänsten erbjuder 200 kr i kompensation.

Målet för nätpokerspelaren var att kvalificera sig till en storturnering i London när hans drömmar plötsligt försvann med ett blipp. När hans bredbandsuppkoppling la av hade han just satsat 14 000 kr på sin hand och hade goda chanser att kamma hem 85 000 kr. Men det är bara småpotatis jämfört med Londonturneringen som har över en miljon kronor i potten.

Han var en av tretton kvar av totalt 87 spelare, en vinst till och både pengarna och platsen i Londonturneringen var hans. Då inträffade det som inte får inträffa, hans bredbandsuppkoppling bara dog.

- Jag stod upp och skrek och trodde inte det var sant, berättar han för Stockholm City.

Han kontaktade direkt Bredbandsbolaget som levererar både telefonledning och bredbandsuppkopplingen men där fanns inga goda nyheter att hämta. Bolaget ansvarar inte för vad folk har för sig på nätet blev svaret. Han kunde dock få viss kompensation på grund av avbrottet: 200 kr!
- Man känner sig rättslös. Ingen tar ansvar. Jag hade ringt dagen innan för att kolla om det fanns några problem och de sa nej. Och det var både telefon och nätuppkopplingen som försvann, alltså kan felet inte ligga i min dator, säger en mycket upprörd pokerspelare till Stockholm City.