En liten nakenskandal har blossat upp i Umeå rörande en polisbil, en naken man och flera avslöjande bilder. Historien är den att en Umeå-man vid namn Stefan Vestin var på fest med sina kollegor från Volvo, och lite för fulla skulle de springa en hinderbana på träningsanläggningen Iksuhallen. I samma hus utbildas och tränas studerande på polisutbildningen vid Umeå universitet och därför finns det alltid en fullt utrustad polisbil för träning på i lokalen. Vestin tog tillfället i akt och med en digitalkamera och utan kläder förevigade han tillfället.

De fyra bilderna, som snabbt spreds på Internet i takt med att dess popularitet ökade, visar Vestin som poserar naken på och i polisbilen och publicerades först på mötesplatsen Nightlife.se av Vestin själv.

De ansvariga, prefekten vid polishögskolan i Stockholm och föreståndaren för polisutbildningen i Umeå, som kopplats in på fallet var upprörda över händelsen och att polisbilar figurerar eller missbrukats i "pornografiska" sammanhang. Först trodde man att det var en poliselev som sågs på bilderna, innan Vestin klev fram och avslöjade bakgrunden.

Vestin ringde senare och bad om ursäkt för händelsen till de ansvariga efter att han känt sig ångerfull. Förhoppningsvis kommer inga åtal att väckas för nakenskämtet.

De fyra bilderna:
http://www.exet.nu/html/bildarkiv/bilder/snut/snut1.jpg
http://www.exet.nu/html/bildarkiv/bilder/snut/snut2.jpg
http://www.exet.nu/html/bildarkiv/bilder/snut/snut3.jpg
http://www.exet.nu/html/bildarkiv/bilder/snut/snut4.jpg