Sverige har fått ett homo/queer-förlag som ska ge ut böcker till "alla som inte tycker att heterosexualitet är ett måste". Förlaget heter Normal och vill ge fler människor möjlighet att finna bekräftelse i litteraturen.

"Vi vet att det är efterlängtat eftersom vi, som startat förlaget, själva sökt med ljus och lykta efter bra homolitteratur", skriver grundarna Ulrika och Erika Larsson på sin webbplats.

Normal kommer att ge ut allt från skönlitteratur till fackböcker, men stommen blir klassikerutgivning.

"Normala klassiker har lästs i garderoben och bränts på bål. Det är böcker som av någon anledning ansetts för magstarka för sin samtid och som nu får ett nytt välförtjänt liv i vår normala litteraturhistoria."
Först ut är Radclyffe Halls skandalomsusade roman "Ensamhetens brunn". Serien fortsätter sedan med Margareta Subers "Charlie" och Patricia Highsmiths "Carol".

Men är det litteratur enbart för homo-, bi- och transpersoner? Inte alls, enligt Ulrika och Erika Larsson, som är "övertygade om att även heterosexuella har mycket att vinna på att läsa våra böcker och därigenom upptäcka en ny värld."

http://www.normal.se