Fredagen den 24 september beslutade SVT att låta ett bandat inslag med justitieminister Thomas Bodström i Grynets Megashow utgå. I Expressen dagen efter förklarade Thomas Bodström att han ville stoppa inslaget mot bakgrund av rymningarna och gisslantagningen från Mariefredsanstalten: - Vi ansåg att det inte var lämpligt att sända, så jag bad min pressekreterare ringa till SVT och ordna det.

- När ministrar hävdar veto-rätt mot att sända TV-inslag har vi passerat gränsen, säger Henrik von Sydow till Resumé. Jag vill att KU ska granska vilka kontakter och vilka påtryckningar som har förekommit. SVT:s presschef Helga Baagoe säger att programmet spelades in den 21 april. Redan i somras - efter rymningarna från Hall och Norrtälje - fördes en diskussion om programmet skulle sändas.

- Vi tog beslutet då att det i slutet av september inte skulle kännas så aktuellt längre med rymningarna. Nu inträffade denna händelse i Mariefred och programchefen för barn och ungdom i Växjö tog beslutet att i stället sända ett annat inspelat inslag i Grynets Megashow.