En analytiker på familjen Stenbecks mäklarfirma Fischer Partners hyllar Berth Miltons porrkoncern Private i en färsk analys. Det var i början av september som en analytiker skickade ut en aktierekommendation till Fischer Partners kunder. I den personligt skrivna analysen hyllas Nasdaqnoterade porrkoncernen Private Media Group som ett bolag med jättepotential på börsen.

"1980-talisterna som är nästa kull av konsumenter har en mycket liberalare syn på sex än tidigare generationer. Detta kombinerat med Internets utveckling och enorma möjligheter att göra förtjänster kommande år gör sammantaget Private till ett av världens mest spännande bolag ...", skriver den entusiastiske analytikern.

"Om vi som svenskar tar bort ´skygglapparna´ och kikar utomlands kan vi se att man där ser Private som ett föredöme för hur ett bolag kan och ska bedrivas seriöst inom industrin. Private har pole-position", fortsätter skribenten som också uppger att han själv äger aktier i bolaget.

Analytikern hävdar även att Berth Milton behandlats orättvist av medier. "Den energi och det hjärta som Berth Miltons slimmade organisation visar för sin uppgift talar också till bolagets fördel."

Håkan Wranne, analyschef på Fischer Partners, är dock måttligt road av analysen.
"Vi rekommenderar inte porraktier. På något sätt har det brustit i våra interna rutiner när det här gick ut till kunderna. Vi har dragit tillbaka analysen, men det går ju inte att dra tillbaka e-mail", säger han till Dagens Industri.