Aftonbladet skriver den 20 juli om "Rasistattacken mot Dif:s målvakt", efter fotbollsderbyt mellan Hammarby och Djurgården. Artikeln, skriven av Emir Osmanbegovic, beskriver hur bananer kastades mot Djurgårdens mörkhyade målvakt Dembo Tourray.

Rasistattacker av liknande slag har förekommit på fotbollsmatcher förut, och Aftonbladet gör rätt i att uppmärksamma sådant otyg och låter bland annat Hammarbys VD Henrik Appelqvist få uttala sig om det som hänt. Så långt borde man egentligen inte ha någon kritik.

Men vad som inte skrevs i artikeln var att Hammarbys supportrar av tradition kastar in just bananer när laget möter Djurgården (på grund av stadsdelens koppling till en berömd djurpark). Bananerna hade knappast någonting med Tourray att göra.

För tio år sedan kastades 150 bananer in på planen i samband med matcherna, för fem år sedan 100, i matchen som Aftonbladet beskriver fem stycken. Detta klargörs också av både Hammarbys och Bajen fans hemsida. Oansvarigt av Aftonbladet att inte ens bemöta deras kritik!