Sexskandalen i Norge tidigare i somras, då ett par hade sex på scen vid en stor musikfestival, skapar alltjämt debatt i Norge. Fler och fler par grips nu också efter att de haft sex utomhus eller offentligt.

För bara någon vecka sedan greps ett par på bokstavligen bar gärning i Larvik, då hade sex utanför stadsbiblioteket. En förbipasserande hade blivit chockad av synen och ringde polisen som snabbt var på plats. Mannen fick böta 8 000 norska kronor och kvinnan 8 500 eftersom hon försökt uppge falskt namn.

I Halden, nära den svenska gränsen, greps ett annat par då de hade sex utanför en nattklubb. Men det allra största rabaldret var på Quart-festivalen, Norges motsvarighet till Hultsfred eller Roskilde, där bandet "The Cumshots" tillhandahöll den musikaliska bakgrunden till det unga par som slet av sig kläderna på scen och började idka könsumgänge inför tusentals jublande människor. De deltagande, bandmedlemmarna och själva festivalen har nu anmodats att betala de böter som beordrats. Om inte detta sker kommer alla inblandade att åtalas.

Om det specifikt var denna konsert som utlöst (!!!) den senaste tidens sexhibitionism är dock svårt att säga.