I sin nya bok "Sex, Lies & Politics: The Naked Truth", slår Hustler-grundaren Larry Flynt åt alla håll. George Bush, som ju varit ett tacksamt offer för kritik sedan han tog makten år 2000, är bara en av de många som Flynt dissekerar i boken.

Boken är full av hågkomster, iakttagelser, kommentarer och en underfundig humor som även finns i Flynts andra böcker och skrifter. Bland annat minns Flynt hur han träffade John F Kennedy som ung soldat. Presidenten besökte den båt på vilken Flynt tjänstgjorde. I boken skriver Flynt "Aldrig kunde jag tänka mig då att jag 15 år senare skulle publicera nakenbilder på hans fru!"

I hans långa kamp för yttrandefrihet och mot den dubbelmoral som finns på många nivåer i USA, kritiserar Flynt själva begreppet "obscenitet" och hur det använts mot honom: "Jag skulle inte vilja kalla en nittonårig tjej som springer omkring naken för obscen. Obscent är det då en nittonårig soldat förlorar båda armarna i ett krig vi lurats in i på grundval av lögner ..."

Larry Flynt har plöjt ner miljontals dollar från sin ansenliga förmögenhet i kampen mot hyckel och lögner och är kanhända en osannolik kandidat för ökade friheter. Men decenniernas gång har mer än väl visat hur hans spektakulära upptåg (som underhållande visades i Milos Formans film om Flynt) faktiskt lett till en ökad debatt om både övergripande principer och juridiska detaljer. Tänk vad man kan göra med miljontals porrdollars!