Den legendariska porrfilmen "Deep Throat" ("Långt ned i halsen" på svenska) blev en enorm succé och förändrade porrfilmens status för alltid. I början av 2005 kommer en dokumentär om både filmen och fenomenet.

"Inside Deep Throat", som den nya dokumentären heter, tar upp allt kring filmen och den genomslagskraft den fick. Bland annat hävdar filmarna att de som protesterade mot filmen - och de var många - aktivt bidrog till att göra filmen så framgångsrik som den blev. Och, naturligtvis, dess producenter och distributörer enormt rika.

Filmen innehåller inte bara intervjuer med folk som varit med under inspelningarna av filmen. Kändisar som t.ex. Warren Beatty, Jack Nicholson, Carl Bernstein, Hugh Hefner, Norman Mailer, Gore Vidal och John Waters uttalar sig om sina minnen och sitt förhållande till den mest kända porrfilmen någonsin.

Filmen, som redan nu marknadsförs som en "hyllning till avsugningen", kommer att distribueras av Universal Pictures, ett av världens största filmbolag. Även kabel-TV-giganten HBO är med och delproducerar den redan nu omtalade dokumentären.