Kanadas nudistvänner läser ofta tidningen "Naturisme Quebec". Men det senaste numret, vars omslag pryds av en naken pojke i tio-års åldern, nekas distribution och anklagas för att vara pedofil pornografi.

Den leende blonda pojken på omslaget är naken. Han är circa tio år. Men det rör sig inte om material från någon pedofilsajt utan ett foto pojkens föräldrar stolt skickat in till en välrespekterad tidning och ett språkrör för den kanadensiska nudismen och naturismen. Men när bilden hamnade på tidningens omslag stötte man på patrull. "Jag trodde aldrig att vår bild skulle skapa så pass mycket polemik", förklarar pojkens pappa. "Vad vi ville förmedla var ju snarare hur sund denna livsstil är för alla i familjen."

Distributören vägrar att hantera detta nummer av tidningen och Michel Vais, tidningens redaktör och utgivare, har rekommenderats att skaffa sig en bra advokat. "Om vi nu ska betrakta alla nakenbilder som porr har vi verkligen fått problem.", kommenterar han i kanadensiska tidningar.
"Jag trodde Quebec skulle slippa den våg av konservatism som sveper över Nordamerika. Nu är jag förvånad."

Den Montrealbaserade advokaten Julius Grey, som specialiserat sig på yttrandefrihetsfrågor, hävdar att "det är en återgång till höjden av den viktorianska eran om vi ska betrakta nakenbilder som obscena."