Hur många dog i folkmordet för tio år sedan? FN har uppskattat antalet offer till mellan 500 000 och en miljon, men nu har Rwandas ministerium för ungdom, kultur och sport kommit fram till att 937 000 personer mördades då hutunationalister angrep såväl tutsier som mindre extrema hutuer.

- Detta är de människor som dog under de 100 dagarna av vilt härjande mellan april och juni 1994 och där vi har kunnat finna namn, ålder och födelseort på offren, sa ministern Robert Bayigamba när han presenterade resultatet.

Nyligen pågick en officiell sorgevecka i Rwanda för att hedra offren för folkmordet. Man höll även en ceremoni i Kigali. Endast åtta länder har bemödigat sig att skicka statschefer eller ens högre företrädare. President Paul Kagame är besviken. Han anklagar det internationella samfundet för att ha nonchalerat det som hände för tio år sedan. Ingen grep in.

- Hade stormakterna en dold dagordning? Jag hatar att tro att denna dagordning styrdes av rasistiska överväganden eller hudfärg och jag hoppas att det inte är sant.