I höst hålls guvernörsval i Bangkok. En av kandidaterna är hallicken Chuwit Kamolwisit, som startat ett eget politiskt parti. Han bedriver kampanj i thailändska medier genom att hota politikerkollegor och höga polisbefäl med en liten svart bok. Enligt Kamolwisit innehåller den detaljerad information om utbetalningar av mutor och kunder som besökt hans bordeller.

Till saken hör att prostitution har varit olagligt sedan 1960, men sexhandeln fortsätter stadigt att växa. Varje år omsätter prostitutionen miljardbelopp i Thailand. Ingen vet med säkerhet hur många kvinnor som lever på att sälja sin kropp, men myndigheternas försiktiga beräkningar gör gällande att det kan handla om 300 000 kvinnor.

Tidningen Asia Times har träffat Chuwit Kamolwisit. Vad är det för frågor han tänker driva om han blir vald? Kamolwisit tänker renodla sitt eget framgångsrecept. Lyssnar människor när han avslöjar korruption så tänker han fortsätta avslöja. Det är hans plattform: att utrota korruption (inte för att den per definition är fel, utan för att polisernas krav har blivit orimliga).

Att hans politiska planer skulle ha något att göra med att han gärna vill se sin olagliga affärsverksamhet bli laglig, det förnekar han. Han berättar öppet om hur han tjänar sina pengar. Idag arbetar 600 kvinnor för honom. Och det gör honom lämplig som folkvald ledare. Det är så han resonerar, att det krävs både diplomati och auktoritet för att behålla kontrollen över de prostituerade kvinnorna.

Men hallicken lovar inte bara att bekämpa korruption – han går till val med ett löfte om att göra Bangkok till en mer kärleksfull stad.
– Mina flickor pratar med dig och säger: "Vad är problemet? Varför är du så sur? Kom igen, jag ska få dig att slappna av." Och kunderna säger: "Jag har bråkat med min fru." Då säger mina flickor: "Nej, det är ingen fara, slappna nu av."

Chuwit Kamolwisit vill med andra ord lösa miljonstadens konflikter genom prostitution. Så ska all ilska försvinna.
– Vårt samhälle behöver en psykolog, säger han.