I dessa hektiska börsnoteringstider för sökmotorn Google vill man inte gärna att andra sajter ska utnyttja eller profitera på deras framgång. Nu kritiserar man webbplatsen Booble.com, som själva hävdar att man endast parodierar den enorma sökmotorn.

"Bob", grundaren av Booble.com, hävdar till sitt försvar att han endast vill parodiera Google.com, något som är tillåtet enligt amerikansk lag inom vissa gränser. Han hävdar att Google främst används av män då de söker efter porr, en definition Google naturligtvis inte vill uppmärksamma eller bekräfta inför den kommande mångmiljard-dollar-affären då Google ska börsnoteras.

Booble är i sig inte en sökmotor för hela Internet utan en intern motor för anslutna porrsajter. Grundaren hävdar att man därmed inte konkurrerar med Google. Google kontrar med att sajtens utseende är på tok för snarlikt och kan förvirra människor att tro att de är inne på Google.com.

Vi får följa denna rättstvist och se hur det går ... Vi vet redan nu i alla fall att det finns vinnare i tvister som denna: advokaterna.

http://www.booble.com