En arabisk motsvarighet till den judiska antirasistorganisationen ADL, Anti-Defamation League, har bildats för att bevaka den judiska rasismen i israelisk media.

Den nybildade gruppen som lanserades vid nyår kallar sig AAD, Arabs Against Discrimination. Man har för avsikt att avslöja hur judiska massmedier porträtterar icke-judar, något som många araber inte är införstådda i, då den arabiska världen varken talar eller förstår hebreiska.

AAD har under det senaste halvåret samlat in artiklar från olika medier som dokumenterar judisk rasism, och kommer nu att översätta hebreiska artiklar till engelska, franska och arabiska.

En av initiativtagarna, Israelexperten Abdel Alim Mohammed, säger till den egyptiska tidningen Al Ahram att "detta handlar om en sida av Israel som det aldrig rapporteras om annars. Israel beskrivs endast i sitt förhållande till den arabiska världen, men sällan rapporteras det om ett samhälle där rasism, extremism och dehumanisering av andra - både araber och västerlänningar - har blivit en del av vardagen."

http://www.aad-online.org