Den amerikanska kongressen fruktar, liksom många andra myndigheter, mystiska brev med mystiska innehåll. Det gäller kanske främst en fruktan för mjältbrand och andra virus, men säkert även för realpolitiska insikter.

Nyligen skickade en fånge i USA, en av nästan tre miljoner, följande brev till samtliga kongressledamöter, senatorer och andra politiker. Vi fann brevet så underhållande att vi presenterar det här i dess helhet.

"Kära Kongressledamot, Senator och Representant,

Jag skriver detta brev till er för att ni ska veta hur mycket era åtgärder i kriget mot droger uppskattas. Utan er hjälp hade vi aldrig kunnat komma så långt som vi redan har. Detta åstadkommande hade inte varit möjligt utan ert trägna, hårda arbete och er vision av framtiden. Det finns många stora män som genom historien fattat beslut och kämpat tillsammans för en sak som som de vetat kommer förändra hur folk lever. Det är precis vad ni har gjort.

Jag vet att ni inte är klara med ert fantastiska arbete. Vi hoppas ni fortsätter med ert fantastiska arbete. Vi stöder er i ert arbete med att hålla kriget mot droger levande och vid hälsa. Ni kommer fortsätta få vårt stöd eftersom vi, liksom ni, inte vill att kriget mot droger ska upphöra. I själva verket vore det bra om ni kunde gripa fler langare, så att vi kan forska mer i hur vi kan få ut mer droger till fler människor.

Vi gör vårt bästa för att denna affärsverksamhet ska fortsätta vara lönsam för er alla i regeringen och för oss. Om ni kan få in mer information om kriget mot droger i medierna, så tror jag det skulle kunna öka era vinster. Vi vet att ni och era partners behöver omsätta så mycket pengar ni kan. Jag vill inte oroa er angående vår ekonomiska situation ­ Hos oss flyter det in massor av pengar och vi har er att tacka för den enorma vinst vi har förverkligat. Det är otroligt!

Kom bara ihåg att vad ni än gör, SE TILL ATT DROGERNA FORTSÄTTER VARA OLAGLIGA. Gjorde ni något annat, skulle vi förlora vår marknad i USA. Det skulle ta bort vinsten vi använder till våra gäng, langare och andra olagliga aktiviteter. Vi vet att vi kan räkna med er precis som vi har gjort förr.

Om bara Al Capone hade fått starkare stöd från regeringen, såsom vi har, skulle han varit lika rik som vi. Vi vill inte att denna typ av förbud ska hävas precis som 1933, så, snälla, fortsätt att hålla ångan uppe tillsammans med era partners. Var tuffa när det gäller droger, ge inte efter, lyssna inte på de som säger att det vore bättre att stoppa kriget mot drogerna eller bättre att förändra det sätt på vilket det skötts. Ni gör ett utmärkt jobb och försäkrar för oss att vi kommer att vara framgångsrika i många år framöver. Kom också ihåg att så länge vi är aktiva, så kommer ni och era partners kunna fortsätta i era strävanden att slutligen ha fler poliser än medborgare, fler fängelser än skolor. Vi älskar det.

Vi hyllar er och era partners för det fina jobb ni utfört. Utan er hade vi aldrig kunnat bli den största och mest lönsamma verksamheten i världshistorien. Vi hoppas att historikerna kommer att porträttera er såsom vi kommer att komma ihåg er ... En man med en gärning, ett uppdrag. En man som måste säga "ÅT HELVETE MED KONSEKVENSERNA ­ FULL FART FRAMÅT!" Vi applåderar den attityden.

Glöm inte bort att vi aldrig hade kunnat göra det vi gjort utan er hjälp och vi vill att ni ska veta att ni är favoriterna. Tack för ert hårda arbete.

Med de bästa hälsningar,

Föreningen för Världens Droghandlare.

P.S. Kom ihåg formeln:

NI GÖR DET OLAGLIGT = VI SÄLJER DET OCH TJÄNAR MER PENGAR

NI SÄTTER DIT EN LANGARE = VI SKAFFAR TVÅ TILL OCH TJÄNAR MER PENGAR

NI ORDNAR FLER POLISER = VI SER TILL ATT FLER BLIR BEROENDE OCH TJÄNAR MER PENGAR

EKONOMIN I SVACKA = VI SÄLJER MER KNARK OCH TJÄNAR MER PENGAR

NI BLIR TUFFARE = VI BLIR SMARTARE OCH TJÄNAR MER PENGAR

NI SPENDERAR MER PENGAR PÅ ATT STOPPA OSS = VI SPENDERAR ÄNNU MER EFTERSOM VI HAR ÄNNU MER

NI SATSAR INTE PÅ UTBILDNING = VI FÅR FLER KUNDER OCH TJÄNAR MER PENGAR

NI SKÄRPER LAGSTIFTNINGEN = VI TAR MER BETALT OCH TJÄNAR MER PENGAR

NI LÅSER IN DEM = VI SKAFFAR NYTT FOLK OCH TJÄNAR MER PENGAR

NI FÖRSÖKER HINDRA OSS = VI SPENDERAR MER PENGAR FÖR ATT HÅLLA ALLT RULLANDE SÅ ATT VI KAN TJÄNA MER PENGAR

Ni gör precis vad vi vill att ni ska göra. Ni gör ett fantastiskt arbete."