Timbros rapport ”Marschen mot Bodströmsamhället” av Oscar Swartz ger en skrämmande bild av Storebrorssamhället. Regeringen håller på att skapa ett samhälle som i sin extrema form får framtidsdystopin i 1984 att blekna.

Trots detta har debatten inte riktigt tagit fart. Thomas Bodström har skickligt satt bilden av att de förslag han lägger uteslutande drabbar grovt kriminella personer. Som rapporten visar är det en felaktig bild.

– Lagring av miljontals och åter miljontals IP-adresser är enorma mängder information. Får staten makt att kontrollera Internettrafiken ger det staten hållhakar på alla invånare. I en demokrati vill vi inte ha det så, säger Oscar Swarts och avfärdar allt tal om att ”den som har rent mjöl i påsen har inget att befara”.

– Bodström punkterar grundlagen bakifrån. Det som är på väg att hända hade varit omöjligt att genomföra för 15 år sedan. Det värsta är att inte ens de närmast sörjande, media och journalisterna, är intresserade. Det handlar ytterst om vår yttrandefrihet och hotar meddelandefriheten och källskyddet, säger Svenska Journalistförbundets ordförande Agneta Lindblom Hulthén.

Saxat ur rapporten:

”Det är inte Bodström själv som kommer att sitta med IP-registren. Det är enskilda poliser och åklagare, utredare och skattekontrollanter. En del är i det privata Livets Ordare, homohatare och antiporrfeminister. Bodströmsamhället vingklipper oss och hotar i slutänden demokratin genom att den ger stora friheter för Makten att komma åt precis den motståndare den vill komma åt.”
http://www.timbro.se/bokhandel/books.asp?isbn=9175666227
http://swartz.typepad.com/texplorer