Följande text finns att läsa på www.etc.se under avdelningen "Fråga Johan", där olika läsare skickar in frågor till Johan Ehrenberg.

"FRÅGA: Tycker du att Flashback.se är bra, dålig, nyttig, onyttig, farlig, ofarlig? / Lennart Isberg

SVAR: Jag tycker man kan se projektet så här. Tänk att Bonniers startade en sajt där allt publicerades och att man finansierade den med att alla som ville läsa fick pröjsa några kronor eller genom reklam. Eller tänk att SVT publicerade alla videos som sändes till dem. Att alla fejkade klipp, alla lögner, alla spionvideos skulle läggas ut. Alla paparrazzifilmningar och alla förtalsprojekt.
Jag tror många skulle bli djupt upprörda cynismen i ett sånt projekt.
I princip sker samma sak i Flashback fast via nätet. Yttrandefrihet är för mig inte detsamma som att allt ska publiceras. Det finns inget automatiskt gott i att skit, förtal eller lögner sprids. Jag menar att alla har rätt att publicera sina åsikter, MEN jag vill också att det ska finnas en ansvarig att diskutera med. Om det inte finns någon
som vill ansvara för och diskutera åsikterna/publiceringen så är det inte mycket till kommunikation.

Flashback för mig är en slags slasktratt där den totala bristen på linje eller åsikt i publicerandet gör diskussionerna ointressanta.

Farlig vet jag inte. Men ointressant. Sen finns det andra större principiella problem som inte har så mycket med Flashback utan mer med hela internet att göra. Jag vill kunna stämma den som skriver lögner om mig. Det kan jag göra när det trycks. Däremot inte när det skrivs på nätet. Bristen på ansvarig utgivare är i längden skadlig för tryck/yttrandefriheten i sig. Det skapar istället självcensur hos serverägare och bredbandsbolag osv istället för öppen debatt mellan åsikter.

Johan Ehrenberg"