Skvallerpseudonymen "Ebba Sparre" på Sprays webbplats Sylvester har tystats. Av hovet! En notis om att prinsessan Madeleine varit på bögklubben Tip Top väckte kungafamiljens vrede. Uppgifter om att några av prins Carl Philips polare är bögar var mer än man stillatigande tänkte acceptera. Putslustiga insinuationer om hovets sexliv var tillräckligt för att slå till mot det fria ordet.

Vadfan är detta för medeltidsfasoner? Om kungahuset inte kan förstå att dess medlemmar är offentliga personer och att det skvallras, skämtas och viskas om dem - då är det lika bra att de abdikerar, hela bunten!

Om kungahuset anser att medborgarnas tissel och tassel skall bekämpas genom att man kväver det fria ordet - då är monarkin precis så inskränkt, maktfullkomlig och odemokratisk som dess kritiker gör gällande.

Vi får inte stillatigande acceptera att en statschef som är utsedd enligt medeltida hokus-pokus-principer ger sig på det fria ordet - bara för att han anser sig vara finare, mer värd och av bättre stoff än alla andra medborgare. Nu är det slut med undersåtarnas underdånighet!

Visst, "Ebba Sparre" hade "bara" en lättviktig skvallerspalt. Men nästa gång kan det vara din yttrandefrihet, som inskränks av hovets advokater!

Lindström Malmskog Advokatbyrå lär från denna dag få dras med stämpeln som maktens villiga medlöpare, som täpper till truten på uppkäftiga medier.

Så länge vårt statsskick är odemokratiskt - så länge får kungahuset finna sig i att bli kritiserat, häcklat och noga granskat. Svårare än så är det inte!

Vi är inte roade!