Valdemar Lopes de Moraes, 39, sökte hjälp för sin öroninflammation i staden Montes Claros i Brasilien. Då han kom ut från sjukhuset hade han fått vasektomi istället för hjälp med sina öron.

Efter att ha besvärats av öroninflammation tog sig Lopes de Moraes till sjukhuset. I väntsalen tyckte han att hans namn kallades och följde med. Underligt nog ställde han inga frågor när kläderna åkte av och läkare började förbereda för operation. Först efteråt förstod han vad som hänt och hävdar nu att han tänker stämma sjukhuset!

Efter undersökning kom det fram att man kallat "Aldemar Aparecido Rodrigues" i väntsalen och att Lopes de Moraes måste ha hört endast det första namnet och trott att personalen menat honom. Han hävdar vidare att han trott att kanske inflammationen spridit sig till testiklarna och att han därför litade på personalens förfarande.

Efteråt ville Lopes de Moraes inte genomgå en operation som skulle frigöra sädesledaren igen utan sa helt enkelt att han ska stämma sjukhuset för dess felaktiga beteende.