Granskningsnämnden har hittills fått in 26 anmälningar efter ett sexskämt i P3 om personer med Downs syndrom. Det är ovanligt många, sällan får de in mer än en eller två anmälningar mot samma program.

I "Programmet som fortfarande inte får kallas bögradio" som sändes den 3 augusti drog stand up-komikern Anders Celin ett sexskämt om personer med Downs syndrom. Inslaget fick lyssnarna att rasa. Anmälningarna strömmade in till granskningsnämnden och upprörda lyssnare rngde och mejlade till P3-redaktionen.

Skämtet löd ungefär så här:

"...Förra veckan hade jag jättehäftigt sex med en som gick i åttonde klass. Nu vill jag inte att ni missförstår mig, bara för att hon gick i åttonde klass var hon inte minderårig. Hon var över 20 år gammal, men i särskolan räknar man klasserna lite annorlunda. Ja, ni vet inte vad ni gått miste om förrän ni provat att ha sex med en som har Downs syndrom. Det är som de säger: större tunga, större nöje..."
Özz Nüjen, som är programledare för programmet, håller inte med lyssnarna i deras kritik. Till Resumé svarar han:

- Den som inte förstår att det är humor, har ingen humor. Svenska komiker har både en rättighet och en skyldighet att skämta om allt. Om standup inte berör och upprör, då är det ingen bra standup. Anders Celins skämt är inget angrepp mot någon.