Att japaner är intresserade av allt som har med sex och potens att göra är ett välkänt faktum. Nu sveper en våg av intresse för testikelmassage över landet, enligt många en följd av den heta sommaren och dess passiviserande effekter.

Enligt förespråkare och anhängare kom den speciella formen av massage från Indien till Thailand tillsammans med yogautövandet. Och därifrån vidare till Japan. Men under många hundra år föll massagen i glömska.

Japanska män är nu eld och lågor över långa massagesessions där hela kroppen tas om hand, inklusive pungens ovärderliga innehåll. Testikelmassage utövas heller inte av vem som helst. Många massageinstitut låter till och med sina massöser åka på kurs i Thailand för att lära sig handskas med de känsliga pungkulorna, och blir där certifierade.

I Thailand har testikelmassage inget med den "vanliga" massagen att göra. Det vill säga avkopplande kroppshantering som ofta slutar med sexuella tjänster. Testikelmassage har där betraktats mer som en
medicinsk åtgärd för att bota trötthet, impotens och mycket annat. Japanska män, som i alla fall på ytan uppskattar vetenskapliga belägg, instämmer nu gladeligen och köar på institut i Tokyo och andra stora städer för att få en tid.