Företaget Boxman, som sålde bland annat skivor via Internet, gick i konkurs i slutet av 2002. Dess domän, www.boxman.se, gjordes tillgänglig efter en periods "karantän" i och med att NIC-SE (myndigheten som administrerar domäner) varit en av de som inte fått sina pengar. Nu har firman "JH Böxman" tagit över domänen – till det nystartade Boxman Sveriges förtret ...

Stiftelsen för Internetinfrastruktur ger nu Johan Haghjoo, innehavare av firman JH Böxman, rätt att använda domänen. Han har helt enkelt använt sig av den "först till kvarn ..."-princip NIC-SE skapade tidigare i år vad gäller .se-domäner.

Det nya företaget Boxman Sverige AB, som ämnar fortsätta Boxmans verksamhet, har hävdat att de har större rätt till den goodwill som det gamla företaget med samma namn upparbetade. Ja, till dess att de gick i konkurs förstås ...

Boxman Sverige AB har, enligt Stiftelsen för Internetinfrastruktur, inte kunnat påvisa att Haghjoo skaffat domänen i så kallad ond tro, det vill säga för att bedriva till exempel löjeväckande verksamhet eller för att kunna tjäna pengar på att sälja tillbaka domänen i fråga.

Det märkliga i det hela är också att PRV släppte igenom Boxman Sveriges bolagsregistrering, i vilken domänen www.boxman.se ingick, utan att reagera eller kontrollera detta med NIC-SE. Kommunicerar inte Storebror med Lillebror bättre än så?

http://www.boxman.se/jagvann.html