Den amerikanska porrstjärnan Jill Kelly och hennes företag Jill Kelly Productions kommer högst sannolikt att börsnoteras i USA snart. Framgångssagan bygger på stjärnkult, smart affärssinne och anpassning till Internet.

Liksom kollegan Jenna Jameson har Jill Kelly blivit en stjärna av Hollywood-rang. Hennes filmer är omåttligt populära i USA. Hennes medienärvaro och stöd från bland annat Howard Stern har skapat en pornografisk ikon av sällan skådad storhet.

Hennes företag har cirka 180 videotitlar på marknaden och man räknar med att hålla en produktionstakt på en ny film i veckan i slutet av 2003. Den massiva närvaron på Internet, med tillhörande betaltjänster, har blivit enormt lönsam och med andra stjärnor som bland andra Ashton Moore, Jenna Haze, Haven och Tyler Faith i "stallet" växer Kellys affärsverksamhet konstant.

Börsnoterade amerikanska företaget IDC Technologies förhandlar nu med Jill Kelly Productions om ett mycket lönsamt uppköp, något som glädjer porrproducenten oerhört. "Nu kommer vi att kunna attrahera ännu fler investerare och ännu fler återförsäljare och distributörer både i USA och utomlands", kommenterar VD:n Bob Friedland.