Norrmännens prydhet är en nationalklenod. Åtminstone om man får tro den pågående debatten om RFSUs aktuella kampanj för kondomanvändande (aktuell även i Sverige). Välkända platser i Oslo visas i en massiv kampanj, med tillagda pilar som visar var till exempel i Vigelandsparken det kan vara bra att ha sex. Och Framstegspartiets Ann Kristel Fure (19), en före detta strippa och porrmodell, ställer nu upp i borgmästarval i den lilla orten Steigen, till medier och allmänhetens häpnad.

RFSU slår på stort i sin sommarkampanj. Kampanjen i Norge liknar den i Sverige: berömda platser och sevärdheter rekommenderas som lämpliga platser för utomhussex. Vad man säljer är naturligtvis kondomer. Medier uppmärksammar nu kampanjen som omoralisk och oetisk, trots uppmaningen till säker sex.

Under hela juni har man också kunnat följa nyheter och debatt om Ann Kristel Fure, 19-åringen som arbetade som strippa och porrmodell innan hon beslöt att satsa på politiken. Framstegspartietskandidat till borgmästarposten i Steigen hävdar att hon ångrar de tidigare eskapaderna och skyller på "ungdomlig nyfikenhet". Fure hävdar också att partiet känt till hennes tidigare sysslor. Det hon är mest frustrerad över, tycks det, är inte verksamheten i sig, utan att bilder precis nyligen publicerats i herrtidningen Aktuell Rapport i samband med att hon tog klivet fram i det politiska rampljuset. Ett flertal ledande röster i Framstegspartiet har uttryckt missnöje över den unga kandidaten och
exponeringen av hennes generösa behag.