Ett 80-tal brevbärare i Stockholmsområdet planerar att bojkotta utdelningen av Sverigedemokraternas valmaterial.

Fackförbundet Storstockholms postsyndikat, en del av SAC Syndikalisterna, har varslat sina medlemmar om blockad av materialet. Blockaden berör enbart Sverigedemokraternas valmaterial, som ska delas ut den här veckan. Förbundet menar att man vill garantera medlemmarnas arbetssituation.

Sverigedemokraterna kallar fackets blockad för ett tecken på "ett skrämmande demokratiförakt", och partiets ordförande, Jimmie Åkesson, skriver i en kommentar att brevbärarna inte ska ägna sig åt censur.

På Posten säger man dock att valmaterialet kommer att delas ut, men att man ännu inte tagit ställning till hur man ska bemöta varslet från Storstockholms postsyndikat. Eventuellt kommer man att se till att utdelningen genomförs genom att omfördela personal.

Postsyndikatets medlemmar har tidigare i år vägrat dela ut material från Nationaldemokraterna, även då efter rapporter om att medlemmar mådde dåligt av hanteringen av materialet. Då anslöt sig även ett antal Seko medlemmar till blockaden dock mot sitt fackförbunds medgivande.

http://www.sverigedemokraterna.se
http://www.sac.se/fed/post/stockholm/