Hizbollah, den shiamuslimska gerillan i Libanon, har gett ut ett eget dataspel. I pc-spelet "Special force" deltar spelaren i strider som tidigare har förekommit mellan Hizbollah och israeliska styrkor i Libanon, med korrekta väderleksförhållanden och styrkeförhållanden. Du kan bland annat öva prickskytte mot Israels premiärminister Ariel
Sharon.

Dataspelet "Special force" släpptes i februari och har blivit en stor succé med över 7 000 sålda spel i Libanon. Dataspelstillverkaren Bilal az-Zein säger till tidningen The Economist att spelet fyller ett tomrum på marknaden. Det porträtterar inte araber som skurkar.

"Special force" har varit under utveckling under två år och är det senaste av flera spel med politiska syften. Förra sommaren lanserade amerikanska armén sitt gratisspel "Army operations". I uppdrag där amerikaner ställs mot terrorister är det officiella syftet att informera om arméns verksamhet och locka rekryter. Dessutom finns sedan tidigare det liknande, syriskutvecklade "Under ash", där palestinier strider mot israeliska bosättare. "Special force" har lanserats i Libanon, Syrien, Iran, Förenade Arabemiraten och Bahrain.