Det här är historien om hur en enkel textsida med sjuk humor nästan tvingas stänga ner efter hysteri framkallad av kommunledamöter, medier och engelska parlamentsmedlemmar.

Den engelska tidningen Chester Chronicle och kommunledamöter i den engelska staden Chester förde nyligen en kampanj. Syftet var att stänga en, enligt deras tycke, hemsk webbsida från Internet och från sökmotorn Google.

Anledning till hetskampanjen var att ifall man sökte på "Chester" via Google så fick man tidigare upp en skämtsida bland resultaten. Det visade sig vara en enkel textsida med sjuk humor som hette "Chester´s guide to picking up little girls". Webbsidan som inte är någon pedofilsida är en skämtguide av en viss ´Chester the Molester´ om att plocka upp småflickor. Förvisso låg humor, men sådant finns det mycket av på Internet, och det är knappast olagligt. Det är till och med en egen genre, med böcker som exempelvis "Truly Tasteless Jokes."

Hela historien är istället ett bevis på hur censur kan tvingas fram från moralpanik. Oftast finns det någon anledning bakom alla moralpaniker: att sälja fler lösnummer, stänga ner en webbplats få respekt från samhället, göra sig viktig, och säkert ännu fler anledningar ...

Den här gången valde man för att nå sitt mål att blåsa upp humorsidan till en pedofilsida. Man basunerade senare ut i stora rubriker att man lyckats stänga ner sidan. Tidningen skrev exempelvis "kommunmedlemmar och läsare var äcklade när vi berättade hur en störande webbsida kunde bli åtkomlig efter att man oskyldigt skrivit in ´Chester Guide´ i den populära sökmotorn Google".

Google valde att ta bort länken ur sin sökmotor. Googles taleskvinna, Debbie Frost, försvarade sig med att man efter en egen undersökning funnit att sidan var olaglig. Talesmän från kommunen sa att dom var glada att sidan var borta, men menade samtidigt att de måste vara vaksamma och se till att den inte kommer tillbaka.

Guiden finns fortfarande kvar på internet (även ifall den är borttagen från Google): http://torkyarkisto.marhost.com/molester.html