Med jämna mellanrum granskar kvällspressen kontroversiella ämnen och personer, till synes enligt någon form av löpande schema. En av de svenskar som varit en återkommande favorit är Private-magnaten Berth Milton Jr. Bland annat Aftonbladet har i ett antal serier "granskat" Miltons skatteskulder i Sverige. Man har hävdat att skatteskulder i mångmiljonsklassen negligerats och att myndigheterna jagat Milton Jr med blåslampa.

I ett beslut från Kammarrätten daterat den artonde december 2002 meddelas dock annorlunda. Berth Milton Jr och hans bolag Zach Properties Ltd får i och med beslutet nämligen tillbaka på skatten. Och rejält. Skattemyndighetens ettriga krav avslås nu av Kammarrätten och Milton Jr kommer att få sju miljoner kronor tillbaka av svenska staten.

Efter många års undersökning och många turer fram och tillbaka verkar det nu som om Milton Jr kunnat visa att han haft rent skattemjöl i påsen, trots alla misstankar om motsatsen. Aftonbladet har av förståeliga skäl valt att inte ta upp detta som en nämnvärd nyhet.

Här kan du läsa Kammarrättens beslut:
http://www.flashback.se/privatecourt/private1.gif
http://www.flashback.se/privatecourt/private2.gif
http://www.flashback.se/privatecourt/private3.gif
http://www.flashback.se/privatecourt/private4.gif
http://www.flashback.se/privatecourt/private5.gif
http://www.flashback.se/privatecourt/private6.gif