Valmyndigheten vägrar att rapportera hur många röster det nystartade partiet Fria Listan fick i årets val. Det har till och med gått så långt att man i en valkrets registrerat en röst på Fria Listan som en ogiltig röst, vilket är valfusk. Om det förekommit systematiskt, alltså upprepade gånger, så är det att betrakta som systematiskt valfusk.

De 274 röster som det rapporterats om hittills gäller bara förtryckta valsedlar i Stockholm. Valmyndigheten vägrar att räkna partiets röster utanför Stockholm, vilket kan vara ett brott mot vallagen. Partiet har skrivit en formell begäran om att samtliga röster ska räknas, men valmyndigheten vägrar.

Nu har en webbsida startats upp för att på egen hand sammanställa resultatet. Privatpersoner har samlat in resultaten på egen hand från olika valkretsar runt Sverige efter upprepande e-postförfrågningar till de olika länsstyrelserna.

Allt pekar på en enda sak, att det politiska systemet är uppsatt så det ska vara så svårt att starta ett nytt parti som möjligt. Vilket i sin tur är en förlust för demokratin.

Sammanställning av Fria Listans valresultat:
http://www.lysator.liu.se/fabbes/frialistan