Federala åklagare i USA väcker nu åtal mot Sherman Austin, den 19-åriga grundaren och webbmastern av webbplatsen "Raise the Fist", ett anarkistisk oberoende medienätverk.

Han åtalas på två punkter, för att ha distribuerat information om sprängämnen, bomber och massförstörelsevapen med avsikt att den informationen ska befrämja federala brott och för innehav av ett oregistrerat vapen. Han kan dömas till max 3-4 år i fängelse.

Den 24 januari, 2002 blev Sherman det första offret av den nya antiterrorismlagen "Patriot Act". Tungt beväpnade FBI-agenter gjorde då en razzia mot hans hem i Los Angeles på grund av hans webbplats. Servern stängdes ner, all datautrustning tillsammans med politisk litteratur beslagtogs.

Han anhölls däremot inte förrän när han deltog i protesterna mot "World Economic Forum" i New York flera månader senare och anklagades för att ha planerat att "massförstöra" WEF och spränga de olympiska spelen i Salt Lake City, Utah.

Trots att razzian av hans hem inte gav några bevis blev han nekad frisläppning mot borgen från hans högsäkerhetsfängelse. Medan han satt i fängelse beslöt åklagare att inte åtala honom. Sex månader senare har nu i stället federala myndigheter åtalat honom.

Raise the Fist webbplats:
http://www.raisethefist.com