Parisoula Lampsos var Saddam Husseins älskarinna i över 30 år. Det är i amerikanska tv-kanalen ABC och programmet "Primetime" som hon nu bryter tystnaden.

Parisoula Lampsos var en av fem älskarinnor som Saddam Husein hade under en period på 30 år. Hon träffade honom ett par gånger i veckan och fick i gengäld ett eget hus inne på hans palatsområde. Han kallade henne för "Shaqraa" - blondinen.

Hon hävdar i intervjun att Irak-ledaren använder sig av potensmedlet Viagra och att han älskar att sitta hemma i cowboyhatt och titta på Gudfadernfilmerna, samtidigt som han röker en cigarr och tar en drink.

Under gulfkriget 1991 var Parisoula Lampsos en av dem som fanns i hans närhet. Han ska då ha varit fullständigt övertygad om att han skulle vinna.
- Vilka är USA? Vilka tror de att de är? Jag är Saddam, ska han ha sagt till sin älskarinna. När han förlorade kriget ska Parisoula Lampsos varit den som fick trösta honom.
- Han grät. Hans ögon var så röda, så röda, berättar hon.

Hon bröt dock med Irak-ledaren för flera år sedan och fruktar för sitt liv. Intervjun med henne gjordes av ABC i Beirut nyligen.