Trots oklarheter om den ekonomiska redovisningen har tidningen Nationell Idag på nytt beviljats statligt presstöd. Utbetalningen av presstöd till tidningen stoppades för två veckor sedan på grund av oklarheter i den ekonomiska redovisningen. Veckotidningen Nationell Idag, som står nära Nationaldemokraterna, får sedan 2010 drygt 1,6 miljoner kronor varje år i statligt driftsstöd.

Men den 30 oktober tog Presstödsnämnden beslutet att utbetalningarna ska återupptas. Anledningen är att även utan de ifrågasatta uppgifterna blir inte stödet mer än 75 procent av rörelsekostnaderna.

Samtidigt har tidningens förre chefredaktör Vavrinec Suk lämnat in en stämningsansökan mot Nationaldemokraternas partiledare Marc Abramsson. Enligt stämningsansökan ska partiledaren ha bytt ut låset till redaktionen och meddelat att han själv skulle ta över driften av tidningen. Sedan spärrades Vavra Súks tillgång till tidningens konto.

Marc Abramsson och den nya chefredaktören Jimmy Windeskog har tidigare hotat att polisanmäla Vavra Súk som de anklagar för att ha förskingrat pengar.

http://www.nationellidag.se
http://www.nd.se
http://expo.se/2012/nationell-idag-stams-av-tidigare-chefredaktor_5417.html