Att filmfestivalen i Cannes är synonym med överdådighet, extravagans och internationell flärd känner de flesta till. Någon som bidragit till det hela de senaste åren har varit svenske erotikmagnaten Berth Milton. Med sina beryktade Privatetillställningar och shower i Cannes har han skapat legendariska fester som filmstjärnor och pressuppbåd stått i kö för att få vara med på. Så även år 2002.

Där "vuxenunderhållningen" generellt fått ta ett par steg tillbaka från den huvudsakliga filmfestivalen år 2002, på grund av klagomål från festivalstyrelse och staden Cannes, klev Milton i år ett par steg framåt i stället. På ön S:t Margarite strax utanför Cannes hamn bjöds på storslagen underhållning hela natten den 17 maj.

Den spanska konstnärstruppen La Fura des Baus visade en ny show baserad på sexuell experimentlusta. Showen, som var producerad i 3D, var en imponerande uppvisning av projektion, dans, slagverk och suggestiv musik. Allt sammanvävt till en fantastisk och sinnesvidgande upplevelse. Alltsedan de invigde OS i Barcelona 1992 har truppen gått från konstnärlig klarhet till klarhet. För tillfället befinner de psykedeliska spanjorerna på en tvåårsturné som ska föra dem till 80 (!) städer.

Svenska Infinite Mass släppte loss totalt i en spelning som inte kan beskrivas som något annat än en intensivt funkig succé. Med "Bullet", "She´s a Freak" och de andra hitsen, öste bandet på i ett set som var en utsökt blandning av hip-hop och ... Ja, faktiskt: Total rock´n´roll! Infinite Mass bevisade att de definitivt är mogna för att lägga Europa för sina fötter. Vid sidan av scenen stod Privates trupp av porrskådespelerskor och njöt av den svenska P-funkens fanbärare ... Ett betyg så gott som något, får man förmoda!

Privates eget bidrag till underhållningen fanns naturligtvis också närvarande. Privatetjejerna modellade kläder från Private Clothing, det egna klädmärket, och uppträdde senare även i en koreograferad show baserad på den nya storproduktionen "Private Gladiator". Sophie Evans, Bettina, Michelle Wild, Lynn Stone, Gladiator Girl, Rita Faltoyano, Claudia Claire, Sandra Russo, Monique Covet, Bobby Eden och Jodie Moore underhöll och gjorde det galant. De som väntat sig något vulgärt porruppträdande från tjejerna väntade förgäves. I enlighet med kvällen som helhet, bjöds bara på absolut rumsren, om än sexig, underhållning av högsta kvalitet.

De närvarande på fredagsfesten, mest branschfolk och VIP-gäster, slog efter femrättersmiddagen runt (och runt och runt) och lämnade ön omtumlade per båt på morgonkvisten. Alla kunde konstatera att Berth Miltons spenderbyxor skapat ännu en smått legendarisk fest.

På lördagen skulle ännu en fest hållits för att fira Privates nästan ofattbara framgångar. Men det tillät tyvärr inte vädrets makter. Regn, rusk och möjlig storm gjorde att Milton valde att ställa in den festen i och med att själva scenen var flytande på pontoner i en privathamn på S:t Margarite.

Expressen nämnde den 20/5 att "Berth Miltons sexparty blåste bort" för att ge intryck av någon form av fiasko eller misslyckande. Av den varan fanns dock inte mycket. Det enda som blåste bort var alla tvivel om hur kul man kan ha på en Privatefest. Kanske har vinklingen att göra med att Aftonbladet och samtliga andra svenska medier trots tjat nekats inträde till festen?

Bilder från festen finns på följande adress:
http://www.flashback.se/privatefest

Text: Carl Abrahamsson