Sacha Baron Cohen och hans alter ego Ali G var i februari inbjuden till ett radioprogram på Radio 1 i London. Resultatet blev, inte helt oväntat, fullständigt kaos. Under livesändningen berättade han frispråkigt bland annat om sina drömmar om att smuggla droger och om hur han legat med Jennifer Lopez. För att bara nämna några saker i sammanhanget ...

Programledaren Sara Cox fortsatte samtalet, väl medveten om att hon inte skulle kunna få tyst på Ali G även om hon skulle försöka. Följderna efter omåttligt populäre Ali G:s utsvävningar blev att BBC tvingades gå ut i etern och andra medier för att be om ursäkt. Det på ytan så känsliga England reagerade främst på att det var skollov i landet och att många ungdomar därmed hade haft möjlighet att lyssna på osedligheterna.

Nu i april har alla diskjockeyer och radiopratare på BBC fått stränga order om att direkt och utan artighetsmanövrar avbryta gäster som går över gränsen för vad som i England anses "anständigt" ... Inte undra på att Ali G är populär i England. Inte undra på att han är populär bland engelska ungdomar!