En av porrfilmshistoriens största affischnamn, Linda Lovelace, avled den 22 april i sviterna efter en bilolycka. Trots att hon egentligen endast medverkade i ett fåtal filmer, blev hennes medverkan i Gerard Damianos "Deep Throat" extremt inflytelserik och hon har trots sin sporadiska karriär räknats som en av de största porrstjärnorna någonsin.

Damianos film, som handlar om en kvinna som endast kan få orgasm då hon har en penis långt nere i sin hals, har till dags dato spelat in över 600 miljoner dollar sedan den släpptes 1972. Alltså cirka sex miljarder svenska kronor! Hur många Dogma-produktioner skulle det räcka till?

Lovelaces dramatiska liv var en omvänd askungesaga full av White Trash-mentalitet och missriktad hämndlystnad. Förste maken Chuck Traynor tvingade henne till prostitution och filmade henne då hon under tvång hade sex med hundar. Alkoholism, misshandel och misär följde henne i hennes spår. Lovelace åkte senare på högljudda föredragsturnéer mot pornografin, men insåg att många i publiken kommit för att bara få en blick eller en autograf av den kvinna som en gång svalt Harry Reems "hel".