I Flashback-intervjun med Ingrid Swede i oktober 2001 berättade den svenska porrstjärnan öppenhjärtigt om sina planer att göra en dokumentärfilm om porrbranschen och vad som egentligen händer där. Efter att ha förberett koncept, idéer och en budget, skickade hon, så som folk med produktionsidéer gör, en ansökan till Svenska Filminstitutet.

I ansökan kan vi bland annat läsa följande:

"Vi anser att med rätt förebyggande information till ungdomar kan vi radikalt minska sexuella övergrepp och sexuellt överförbara sjukdomar som sker mellan unga idag. Visningen av denna dokumentärfilm ska äga rum i landets skolor för berörd åldersgrupp som en komplettering till sex- och samlevnadsundervisningen."
Detta verkar väl supervettigt - att en person med rejäl branschkunskap och stor sexuell erfarenhet informerar ungdomsgrupper som är intresserade av både sex och porr om skillnaden mellan fantasi och verklighet och vikten av att skydda sig?

Filmkonsulenten Göran Olsson på SFI tyckte dock inte det och nekade ekonomiskt stöd till projektet. Med resultatet att han kraftigt retat upp den blonda valkyrian Ingrid Swede. Hon kontrar nu med argumentet att om Pål Hollender får åka till Baltikum och ha sex med prostituerade på SFI:s bekostnad under konstens paraply, så borde hon få göra sin film - som, enligt henne, kommer att göra nytta.

Striden är ingalunda över. Flashback misstänker att Göran Olsson och SFI inte hört det sista från Ingrid Swede än!