Moonshop.se säljer ut gåvobevis på måntomter. Man får alltså ett papper på att man äger en bit av månen. Det är så dumt så att man nästan slänger upp 250 kronor för det.

Det finns bara ett enda sätt att bli registrerad ägare till mark på månen, Mars, Venus eller Io (den innersta av Jupiters fyra största månar). Det sker via Moonshops moderorganisation i USA.

Upphovsmannen till Lunarprojektet, amerikanen Dennis M. Hope, hittade en lucka i det stormaktsavtal (The Outer Space Treaty) som ingicks 1967. Avtalet, som var en historiskt viktig följd av det kalla kriget mellan USA och dess allierade kontra det kommunistiska blocket, förhindrar nationer från att inmuta territorium i rymden, men nämner inget om individuella inmutningar.

Sedan 1980 har Dennis Hope genom att registrera både sin ensamrätt till dessa individuella möjligheter och genom worldwide copyright gjort rymden till "var mans egendom" via Lunar Embassy.

De senaste 20 åren har Lunar Embassy sålt över 300 000 tomter i rymden. Varje ägorätt bekräftas av ett personligt, diplomliknande och exklusivt ägarbevis. Sådana hänger nu inom glas och ram hos före
detta USA-presidenterna Jimmy Carter och Ronald Reagan och världskändisar som Harrison Ford, Tom Cruise, Nicole Kidman, John Travolta och Christopher Reeve. Alla skådespelarna i Star Trek är också registrerade måntomtsinnehavare.

Hur populära måntomterna än är, finns det knappast någon risk att efterfrågan blir större än tillgången. Trots att varje tomt mäter nästan 1 tunnland, det vill säga drygt 4 000 kvm, finns det bara på den sida av månen som vi ser från jorden fortfarande miljontals möjligheter.

Tills vidare är det förstås mest en ploj att äga en bit av månen eller Mars. Legitimiteten i ett ägarbevis utfärdat av Lunar Embassy är ändå ofrånkomlig. Om och när den dag kommer då mänskligheten kan ta sig ut i rymden, är ditt ägarbevis juridiskt oantastligt - du är exklusiv ägare till din alldeles egen måntomt och kan hävda alla dina rättigheter!

Tills dess är det personliga "diplomet" en skojig grej att hänga på väggen. Också en skojig grej att ge bort till hjärtevännen, till kompisar, kunder, kolleger, barn eller barnbarn ... en egen tomt på månen på födelsedagen, i julklapp, på alla hjärtans dag eller som en glad överraskning vilken dag som helst - stort GRATTIS!

Mycket, mycket billigare än på jorden ...

Pris: 250 kronor.

http://www.moonshop.se