Läraren Jan Bernhoff som deltog i en revisionistisk Förintelsekonferens i Iran har sagt upp sig från Åsö Vuxengymnasium i Stockholm, efter att ha fått ekonomisk ersättning av Stockholms stad.

I december förra året ordnade den iranska regimen en konferens om Förintelsen i Teheran. Den samlade ett antal ökända revisionister, personer som hävdar att Förintelsen aldrig ägt rum eller att bara några få judar mördades av nazisterna, liksom rabiata antisemiter.

En lärare på ett vuxengymnasium i Stockholm föreläste på konferensen. På hans webbplats finns ett 55 sidor långt dokument, The Holocaust Demography, som enligt honom är avsett för Teherankonferensen. Där citerade svensken revisionistiska källor och hävdade att möjligtvis cirka 300 000 judar mördades av nazisterna.

Mannen stängdes av från sin arbetsplats när han kom tillbaka från Iran. Efter flera möten nådde han och hans fackliga företrädare den 25 januari en uppgörelse som innebär att han säger upp sig. Läraren säger till tidningen att han är nöjd med den ekonomiska ersättning han får av Stockholms stad.

Läraren Jan Bernhoffs webbplats:
http://www.bernhoff.se

The Holocaust Demography (PDF):
http://www.bernhoff.se/holocaust_demography.pdf