De kanadensiska homosexaktivisterna Jill Hornick och Rachael Aitcheson anordnade i september 2000 en stor fest på klubben "Pussy Palace" i Toronto. Stämningen var hög och livad och det tog inte lång tid innan cirka 300 av de 350 närvarande kvinnorna var barbröstade och vilt dansande.

Kvinnliga civila poliser var närvarande för att se hur festen sköttes och efter att misstankar om att droger fanns i lokalen och att man inte hade ett korrekt utskänkningstillstånd bekräftats kallade man på förstärkning. Inte helt förvånande var denna styrka nästan uteslutande bestående av manliga konstaplar. Fullständigt kaos utbröt och festen upplöstes, dock utan våldsamheter.

Anmälningar mot "Pussy Palace" och arrangörerna gjordes direkt i samband med att det bristfälliga utskänkningstillståndet uppdagades. Men historien slutade inte med det. I stället blev Torontopolisen anmäld för kränkning av kvinnornas rättigheter. Man hävdade att polisen borde skickat in uteslutande kvinnliga konstaplar på tillslaget mot den lesbiska festen. Många kvinnor vittnade om polisernas "menande" och "kvinnoförnedrande" blickar då de stormade in i lokalen.

Domaren Peter Hryn fastslog nyligen att kvinnornas rättigheter kränkts och gav dem rätt i åtalet mot polisen. Han menade, till de församlade kvinnornas jubel, att agerandet i sammanhanget kunde likställas med en intim kroppsvisitering av samtliga närvarande kvinnor. Poliserna försökte förgäves hävda sin rätt i det att de inte nt till att nästan alla kvinnorna varit topless då de gick in. Synen som mötte dem, med 300 par nakna kvinnobröst som exponerades i suggestivt ljus, gjorde dem minst lika paffa som kvinnorna som såg dem storma in, hävdade de. Några av poliserna har nu gått vidare med egna stämningar för att få kompensation för psykiskt och annat lidande de fått i sviterna efter rättegången.

Om även de civila poliserna varit barbröstade förtäljer inte nyhetsrapporteringen.