Den tyske riskkapitalisten Kim Schmitz och hans YIHAT (Young Intelligent Hackers Against Terror) har med största sannolikhet ljugit när de sagt att man lyckats ta sig in på Alshamal Islamic Bank i Sudan och hittat konton som tillhör bin Ladin. Faktum är att Schmitz har ljugit om att han är en hackare över huvud taget. Det hävdar tysk hackare och erkända säkerhetsexperter. "Det är 100 procent säkert att han inte gjort attacken. Det är inget annat än en pr-kupp", säger Jens Ohlig på den tyska hackerföreningen Chaos Computer Club.

Schmitz hackerkunskaper beskrivs som mycket bristfälliga. Nyckeln till framgång för Schmitz var i stället utpressning och kontakter. En av de bedrifter han skrutit med är att han hackat in sig i Lufthansas system. Faktum är att Schmitz helt enkelt köpte de nödvändiga kunskaperna av en tidigare Lufthansaanställd. Han har själv sagt att han lyckats ändra kreditvärdigheten på Helmut Kohl men om det står ingenting i domen när han dömdes för sina brott i en domstol i München.

I domen kan man även läsa om hur Schmitz köpt 2 000 stulna telefonkortsnummer från amerikanska hackare för att sedan använda dem för att sätta upp chattlinjer i Karibien. Schmitz tog betalt av kunderna men använde kortnumren för att betala för trafiken. Det handlade alltså om simpelt häleri och bedrägeri, inte avancerat dataintrång.

Chaos Computer Club:
http://www.ccc.de

YIHAT (Young Intelligent Hackers Against Terror):
http://www.kill.net

Kim "Kimble" Schmitz:
http://kimble.org
http://kimble.org/pictures/1000x656/kimorg-20010106-154724.jpg