De fem stora skivbolagen har utlyst en tävling som går ut på att få bort kopieringsskyddet i en ny typ av musikfil. Men hackare världen över har bestämt sig för att bojkotta tävlingen. Big Music som de fem stora skivbolagen kallas har tillsammans med en rad andra företag tagit fram en teknik som skall kopieringsskydda digital musik. Tekniken heter secure digital music initiative, sdmi, och skall sätta stopp för Napster och andra låtbytarprogram.

Nu har organisationen bakom sdmi utlyst en tävling där vinnaren får 10 000 dollar om denne lyckas ta bort kopieringsskyddet i sex nedladdningsbara musikfiler som har den nya sdmi-tekniken. Tävlingen har fått redaktören för Linux Journal att uppmana alla hackare till att bojkotta tävlingen. "Jag vill inte göra ert skitjobb", skriver redaktören Don Marti i ett öppet brev i tidningen.

Enligt tidningen tänker många kända hackare, bland annat den norska hackaren som knäckte krypteringsskyddet på dvd-skivor, bojkotta tävlingen. Enligt Linux Journal bojkottar man tävlingen eftersom organisationen bakom sdmi inte tänker tillåta kopiering av musik för enskilt bruk.