Det blir inget åtal mot det postorderföretag som distribuerar så kallade animalsexfilmer. I detta fall ett par videofilmer där män tvingar sig på djur och har samlag med dem. Anmälan kom från Förbundet djurens rätt som anmält postorderföretaget för olaga våldsskildring.

- Målet är avslutat eftersom det i det ena fallet inte går att säga om brottet skett inom preskriptionstiden, och i det andra fallet för att preskriptionstiden passerats, säger kammaråklagare Stefan Lind. Preskriptionstiden för brottet är fem år och det har alltså gått längre tid än så sedan filmerna började att säljas. Därmed tar inte åklagaren ställning till om företaget begått ett brott genom att sälja dem.

- Det är bara att beklaga att tiden gått ut, men nu har vi begärt ett förbud mot sexuella övergrepp mot djur från jordbruksdepartementet, säger Roger Pettersson, tidigare ordförande i Förbundet djurens rätt. Sexuellt utnyttjande av djur eller djurpornografi är inte förbjudet och det är enligt Stefan Lind ovanligt att sådana här filmer anmäls för olaga våldsskildring.

- Vi måste bevaka de här filmerna bättre än vi tidigare gjort och om vi hittar någon film så är det klart att vi gör en ny anmälan, säger Roger Pettersson.